آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

قرص كلرديازپوكسايد با نام تجاري ليبريوم و به شكل قرص‌هاي ۵ و ۱۰ ميلي‌گرمي در داروخانه‌ها در دسترس هستند. كلروديازپوكسايد متعلق به خانواده بزرگ بنزوديازپين‌ها است، هم‌چنين اين دارو يكي از طولاني اثرترين داروهاي دسته بنزوديازپين‌ها را دارد. قرص كلرديازپوكسايد يك ضد اضطرابي، خواب‌آور و آرام‌بخش است. همچنين مي‌توان از آن را در ترك اعتياد به الكل و مواد مخدر نيز استفاده كرد. اما تنها با دستور پزشك بايد مصرف و قطع شود. عوارض جانبي دارو را مي‌توان با تعيين دوز دارو و در موارد شديدتر با تغيير نوع دارو، از بين برد. ترك دارو نيز تحت نظر پزشك صورت گرفته و به ياد داشته باشيد ترك ناگهاني با خطراتي براي فرد همراه است. براي كسب اطلاعات در اين زمينه براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

منبع: قرص كلرديازپوكسايد

قرص كلرديازپوكسايد

قرص كلروديازپوكسايد در دسته بنزوديازپين‌ها قرار دارد و طولاني اثرترين دارو اين دسته به شمار مي‌رود. قرص كلرديازپوكسايد عملكرد مشابه ديگر داروهاي دسته بنزوديازپين‌ها دارد.

كاربرد قرص كلرديازپوكسايد

در درمان اضطراب‌هاي خفيف تا شديد، ترك اعتياد به الكل، بي‌خوابي، ترك مواد مخدر از كلروديازپوكسايد استفاده مي‌شود. جهت جلوگيري از اضطراب قبل از جراحي نيز اين قرص را به روش خوراكي و روز قبل از عمل جراحي به بيمار مي‌دهند.

مكانيسم اثر قرص كلرديازپوكسايد نيز هم‌چون ساير بنزوديازپين‌ها مانند ديازپام، آلپرازولام و … از طريق افزايش انتقال‌دهنده عصبي گابا است. بي‌خوابي، استرس و اضطراب، دست دادن حالت هيجاني در نتيجه كاهش گابا در بدن اتفاق مي‌افتد. نتيجه بالا رفتن مقدار گابا در بدن، كاهش استرس و اضطراب و كمك به خواب راحت براي فرد است.

دوزهاي تجويز كلرديازپوكسايد

دوز تجويز شده دارو در اضطراب‌هاي خفيف تا شديد ۵ تا ۱۰ ميلي‌گرم و سه يا چهار بار در روز است. البته در اضطراب‌هاي شديد بالغين مي‌توان دوز دارو را تا ۲۰ الي ۲۵ ميلي‌گرم افزايش داد.

ترك اعتياد به الكل با تجويز دوز ۵۰ تا ۱۰۰ ميلي‌گرم آغاز شده و مي‌توان مقدار آن را تا حداكثر ۳۰۰ ميلي‌گرم افزايش داد. جلوگيري از اضطراب قبل از جراحي نيز با دوز ۵ تا ۱۰ ميلي‌گرم، سه يا چهار مرتبه در روز قبل از جراحي براي بيمار تجويز مي‌گردد.

عوارض جانبي قرص كلرديازپوكسايد

همان‌طور كه در ابتدا اشاره كرديم عوارض جانبي ناشي از مصرف قرص كلرديازپوكسايد را مي‌توان با تعيين دوز مناسب دارو و در برخي موارد تغيير نوع دارو مصرفي از بين برد. برخي عوارض جانبي عبارتند از:

  • خواب‌آلودگي
  • زرد شدن رنگ پوست
  • اختلال در سيكل قاعدگي
  • جوش‌ها پوستي
  • تهوع
  • سرگيجه
  • برادي‌كاردي يا كاهش ضربان قلب
  • يبوست
  • تاري ديد
  • ريزش مو
  • مشكلات پوستي مانند راش و كهير و تورم
  • تغيير در ميل جنسي
  • خستگي و بي‌حالي
  • افت فشارخون
  • كاهش اشتها
  • اشكال در تنفس
  • مشكلات كبدي: انجام آزمايشات كبدي در صورت مصرف طولاني مدت از كلرديازپوكسايد لازم و ضروري است.

تداخلات دارويي

اگر مبتلا به بيماري خاصي هستيد و دارو مصرف مي‌كنيد، هنگام مراجعه به پزشك، او را در جريان بيماري‌ها و داروها مصرفي قرار دهيد و به اين ترتيب مي‌توانيد از تداخلات دارويي احتمالي پيشگيري كنيد.

تداخلات دارويي احتمالي قرص كلرديازپوكسايد ممكن است با داروها زير باشد:

تضعيف‌كننده‌ها سيستم عصبي مركزي، مشتقات تئوفلين، پرامي‌پكسول، اوكسي‌كدون، الانزاپين، كلوزاپين، زولپيدم، سديم اكسي‌بات، كانيواپتان، يوهمبين، برومپريدول، متادون و …

علائم مسموميت با كلرديازپوكسايد

مصرف بيش از حد دارو با علائم زير هم‌راه است:

افزايش فشارخون

افزايش ضربان قلب

خواب‌آلودگي شديد

كما

علائم ترك ناگهاني كلرديازپوكسايد

وابستگي دارويي ناشي از مصرف قرص كلرديازپوكسايد، ترك ناگهاني آن را با مشكلاتي همراه مي‌كند. علائم ايجادشده هنگام ترك ناگهاني و خودسرانه عبارت است از:

تشنج

تعريق شديد

لرزش بدن

بي‌خوابي

گرفتگي عضلات

قطع مصرف قرص كلرديازپوكسايد بايد طبق برنامه‌ريزي پزشك و با كاهش تدريجي دوز دارو باشد.

نكات مهم استفاده از قرص كلرديازپوكسايد

استفاده از آن در كودكان با مشكلات رواني همراه است.

از انجام رانندگي و فعاليت‌هايي كه نياز به هوشياري و تمركز دارد پس از مصرف دارو خودداري كنيد.

الكل مي‌تواند شدت عوارض جانبي دارو را افزايش دهد.

مصرف قرص كلرديازپوكسايد در سه ماهه اول بارداري ريسك ابتلا به ناهنجاري‌ها مادرزادي، سقط، عقب‌ماندگي، تاخير در رشد داخل رحمي را افزايش مي‌دهد. تجويز در دوران بارداري و شيردهي محدوديت داشته و پس از بررسي شرايط فرد تصميم‌گيري مي‌شود.

كساني كه افكار خودكشي و افسردگي دارند، ممكن است با مصرف قرص كلرديازپوكسايد وضعيت بدتري پيدا كنند.

براي پيشگيري از خطراتي مانند احتمال سقوط و افتادن، دوز پايين و كنترل‌شده دارو در افراد مسن و ناتوان تجويز مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص هاي ضداضطرابي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: قرص كلرديازپوكسايد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/15  ] [ ۱۳ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب